in

Abarth 124 GT4 gespot tijdens test op Monza

De afgelopen maanden is deze Abarth 124 gespot op de circuits van Franciacorta, Mugello en afgelopen week op Monza. Volgens geruchten is het een GT4-spec raceauto, maar Fiat heeft nog niets officieel bevestigd.

Volgens Sportscar365 gaar de Abarth 124 GT4 volgend jaar zijn debuut maken in het Italiaanse GT4-kampioenschap. Ten opzichte van zijn rallybroer, de 124 R-GT, heeft deze uitvoering veel meer aerodynamica in de vorm van een achtervleugel, diffuser en voorbumper met splitter en dive planes.

Wat betreft de aandrijflijn denken we dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van de 1.8-liter viercilinder turbomotor, maar nu met ongeveer 400 pk. Pure speculatie natuurlijk, want zoals gezegd is nog niets officieel bekend over deze raceauto. Het zou in ieder geval een mooie toevoeging zijn aan het GT4-kampioenschap.

Video: Abarth 124 GT4 gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Turbocharged Volkswagen Golf R32

Turbocharged Volkswagen Golf R32 heeft 800 pk

Aventador SVJ nader bekeken

De Lamborghini Aventador SVJ nader bekeken