in

ABT Audi RS6-E heeft 1.018 pk en 1.291 Nm!

Als je een Audi RS6 op het verlanglijstje hebt staan kun je kiezen uit de standaard versie met 560 pk of de Performance-uitvoering met 605 pk. Welke versie je ook kiest, breng hem even langs een tuner en die tovert dankzij een remap van de ECU en een nieuwe uitlaat makkelijk 700 pk uit de twin turbo 4.0-liter V8-motor.

Wil je nog meer vermogen hebben, dan moet er serieus gesleuteld gaan worden aan de RS6. Denk aan een nieuw inlaattraject en misschien zelfs wel nieuwe turbo’s om het vermogen boven de 800 pk te krijgen. De Duitse tuner ABT heeft een andere oplossing gevonden, een KERS-systeem.

De vandaag gepresenteerde ABT Audi RS6-E heeft een 13,6 kWu-accu welke een elektromotor aandrijft in de transmissietunnel. Naast het stuur zit een groene knop en als de bestuurder die indrukt krijgt de RS6-E tijdelijk een vermogensboost naar 1.018 pk en 1.291 Nm koppel. De magische groene knop is enkel te gebruiken vanaf 100 km/h.

De accu wordt opgeladen tijdens het remmen en het totale pakket, accu en elektromotor, voegt 200 kg toe aan het totaalgewicht van de RS6. De auto staat op aerodynamische velgen, een set H&R veren en is voorzien van een kek wrapje.

In onderstaande video demonstreert Daniel Abt, zoon van eigenaar Hans-Jürgen Abt en neef van Christian Abt, wat de Audi RS6-E in huis heeft op de Autobahn. Er is voorlopig maar één ABT Audi RS6-E gemaakt, of er meerdere volgen is nog niet bekend.

Video: ABT Audi RS6-E

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vettel vs Alonso British GP 2014

F1 Battle – Alonso vs Vettel Silverstone 2014

Toyota Supra Nascar

De Toyota Supra gaat racen in NASCAR Xfinity Series