in

ABT Audi RS6-R heeft 740 pk en 920 Nm koppel

Verschillende tuners hebben zich al bezig gehouden met het aanpassen van de 2020 Audi RS6, en nu toont ook de Duitse tuner ABT hun meest extreme versie: de RS6-R.

Voor de snelle stationwagen introduceert ABT maar liefst 10 onderdelen voor de carrosserie. Er wordt een nieuwe splitter onder de voorbumper geplaatst, nieuw luchtrooster achter de voorwielen, nieuwe side skirts, een nieuwe diffuser, kleine lamellen op de achterruit, andere spiegelkappen en nog een paar kleine details.

De koets wordt met een verlagingssetje dichter naar het asfalt gebracht en de 22 inch velgen vullen de wielkasten helemaal op. Tevens zijn de twee ovale uitlaten vervangen door vier ronde pijpen met carbon tips.

Het pakket kost €77.950,- en natuurlijk neemt ABT dan ook de twin turbo 4,0-liter V8-motor onder handen. Het vermogen stijgt van 600 pk naar 740 pk en het koppel neemt met 120 Nm toe tot 920. Mocht je een Audi RS6 C8 bezitten en interesse hebben in dit pakket, bel dan snel voor een afspraak want ABT gaat slechts 125 exemplaren ombouwen.

Video: ABT Audi RS6-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Montreal

Jay Leno’s Garage – 1971 Alfa Romeo Montreal

Magnus Walker toert met een Lancia Delta Integrale Evo door NYC

Magnus Walker toert met een Lancia Delta Integrale Evo door NYC