in

2020 Audi RS6 Avant Review

In augustus werd de nieuwe Audi RS6 Avant onthuld en mochten enkele journalisten de bloedsnelle stationwagen van dichtbij bekijken. Inmiddels hebben de eerste rijtesten ook plaatsgevonden en we zijn zeer benieuwd wat de internationale media te zeggen heeft over de nieuwe RS6.

Hoewel het in deze video niet te zien is, omdat de rijtest plaatsvindt op een prachtige ‘canyon road’, stuwt de 4.0-liter Biturbo achtcilinder de RS6 in slechts 3,6 seconden naar 100 km/h en in 12 seconden naar een snelheid van 200 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250, maar met het dynamic plus package kan dit opgeschroefd worden naar 305 km/h.

Quattro vierwielaandrijving is uiteraard aanwezig en in standaardconfiguratie gaat 60 procent van het vermogen naar de achterwielen. Dynamische vierwielbesturing zorgt voor een betere stabiliteit van de 2.150 kg wegende stationwagen in bochten op hogere snelheid.

Ook de praktische kant is dik in orde, met meer dan voldoende ruimte voor de passagiers achterin en 565 liter aan bagageruimte. Een betere gezinsauto bestaat bijna niet.

Hieronder hebben we twee reviews geplaatst. De eerste, van CarWow, gaat vooral in op de details van de nieuwe RS6. In de tweede video, van Matt Farah, zien we de Audi echt getest worden op die mooie wegen in Malibu.

De 2020 Audi RS6 is in Nederland te koop voor €184.360, exact 26.000 euro duurder dan het vorige model (C7).

Video: 2020 Audi RS6 Avant Review

Review Matt Farah

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toch maar niet de afslag nemen

Toch maar niet de afslag nemen

EKanooRacing's Mk5 Supra klokt 9.98 sec

EKanoo Racing’s Mk5 Supra klokt 9.98 sec op de kwart mijl