in

De nieuwe Audi RS6 nader bekeken

Na al flink wat keren gespot te zijn op de Nürburgring, is de vierde generatie Audi RS6 vandaag onthuld. Met nóg meer vermogen en mild-hybrid technologie, biedt de nieuwe RS6 Avant krachtige prestaties op efficiënte wijze.

Op de voordeuren, het dak en de achterklep na, zijn alle carrosseriedelen opnieuw ontworpen. De voorkant van de Audi RS6 kenmerkt zich onder meer door de nieuwe motorkap met powerdome. De driedimensionale honingraatstructuur in de Singleframe-grill is gebaseerd op het design van de Audi R8. De achterzijde is voorzien van een nieuw ontworpen achterspoiler en achterbumper met ovale chromen uitlaatpijpen.

De 4.0 TFSI V8 van de nieuwe Audi RS 6 Avant levert 600pk en een maximumkoppel van 800 Nm, dat beschikbaar is tussen 2.050 tot 4.500 tpm. De achtcilinder stuwt de stationwagen in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h en in 12 seconden bereikt hij al een snelheid van 200 km/h. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250, maar met het dynamic plus package kan deze opgeschroefd worden naar 305 km/h.

Het 48 volt mild-hybrid systeem recupereert energie tijdens het afremmen op de motor en voert de opgewekte energie terug naar de lithium-ion batterij. In de praktijk verlaagt de MHEV-technologie het verbruik met maximaal 0,8 liter op 100 kilometer. Om de efficiency verder te verhogen is de Audi RS6 C8 voorzien van cilinderuitschakeling. Bij lage tot gemiddelde snelheden worden cilinders 2, 3, 5 en 8 in de hoge versnellingen gedeactiveerd om zo het brandstofverbruik te verlagen.

De Audi RS 6 Avant komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. De prijs van de nieuwe Audi RS6 wordt in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Video: De nieuwe Audi RS6 nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Georg Plasa BMW E36 Judd V8.

De techniek achter de legendarische BMW E36 Judd V8

Simone Faggioli verbreekt record St Ursanne Hillclimb

Simone Faggioli verbreekt record St Ursanne Hillclimb