in

Achter de schermen bij Force Racing in Top Fuel & Funny Car

John Force is een Amerikaanse dragracer uit de NHRA. Hij is een 16-voudig Funny Car-kampioen en werd 20-voudig kampioen met zijn team. John wilde altijd een zoon hebben, maar hij kreeg vier dochters. Twee daarvan racen ook in NHRA en met succes, Brittany werd in 2017 kampioen in de Top Fuel-klasse.

Top Fuel en Funny Cars zijn de snelst accelererende auto’s op deze planeet en in deze video duiken we achter de schermen bij John Force Racing. Brittany en Courtney racen in respectievelijk Top Fuel en Funny Cars, beide machines beschikken over tien- tot twaalfduizend pk en accelereren in minder dan 4 seconden naar 530 kilometer per uur.

De aandrijflijn en motoren zijn in beide dragsters ongeveer hetzelfde vertelt Tim Fabrisi, crew chief bij Force Racing. Het grote verschil is dat een Funny Car een kortere wielbasis heeft, de motor voorin ligt en er een glasvezel body op zit. Na iedere run gaat de motor compleet uit elkaar en in 30 minuten wordt alles gecontroleerd, vervangen en weer in elkaar gezet voor de volgende run.

Het is tak van autosport dat we in Europa niet echt kennen en daarom is dit een zeer interessante video. Daarbij is het prachtig gefilmd!

Video: Achter de schermen bij Team Force

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Saab 9-5 Doug Demuro

Doug Demuro neemt de Saab 9-5 onder de loep

McLaren Speedtail

De eerste beelden van een bewegende McLaren Speedtail