in

Achterblijvers reageren op ontknoping in Abu Dhabi

De Safety Car die Nicholas Latifi veroorzaakte met zijn crash bleek een bepalende rol te spelen in de ontknoping van de Abu Dhabi Grand Prix. Max Verstappen kon hierdoor het gat dichten naar Lewis Hamilton en de Mercedes-coureur uiteindelijk in de laatste ronde passeren, waardoor de Nederlander de wereldtitel won.

In eerste instantie reden er een stuk of 5 achterblijvers tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Aanvankelijk leek het erop dat de ‘lapped cars’ de leiders niet mochten inhalen, maar dit werd later toch toegestaan. Echter alleen voor de auto’s die zich tussen Hamilton en Verstappen bevonden. Terwijl in de regels staat dat alle auto’s die op een ronde achterstand staan voorbij moeten gaan aan de safety car, waarna die één ronde later pas naar binnen mag komen.

Wedstrijdleider Michael Masi besloot deze regel dus aan te passen, en daar protesteert Mercedes-AMG F1 tegen. Het eerste protest is afgewezen, maar Mercedes heeft nu een intentie om in beroep te gaan aangevraagd.

Sky Sports vroeg na afloop aan de achterblijvers wat zij van de Safety Car procedure en ontknoping vonden. Niet iedereen wilde daarop reageren, maar George Russell was wel uitgesproken. Toevallig een aankomend Mercedes-coureur.

Video: Achterblijvers reageren op ontknoping in Abu Dhabi

Achterblijvers reageren op ontknoping in Abu Dhabi

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.