in

Adrian Newey Test Eigen Formule 1 Auto’s

De BBC kijkers onder ons zullen het afgelopen weekend al gezien hebben, in de voorbeschouwing op de Grand Prix van Abu Dhabi liet de BBC een item zien waarin ontwerper Adrian Newey de mogelijkheid kreeg om achter het stuur te kruipen van twee Formule 1 auto’s. Beide bolides zijn getekend en ontworpen door de ‘meester ontwerper’ van de Formule 1.
Veel mensen beseffen niet dat een coureur niets is zonder winnende auto, een mooi voorbeeld is Sebastian Vettel. Aan het begin van dit seizoen won hij niets, nu heeft hij 4 races achter elkaar gewonnen en vecht voor de titel. Vettel is niet harder gaan rijden, het ontwerp van de auto is simpelweg verbeterd.

Met 8 constructeurstitels op zijn naam en de negende onderweg is Adrian Newey succesvoller dan welke coureur dan ook. Op het circuit van Silverstone kreeg Adrian Newey samen met voormalig Red Bull- en DTM coureur David Coulthard de kans om de Leyton House March uit 1990 te testen, om daarna de Red Bull Racing RB6 te testen van regerend F1-wereldkampioen Sebastian Vettel, onder het toeziend oog van Christian Horner. Bekijk hieronder de unieke en spectaculaire beelden van Adrian Newey op het circuit van Silverstone.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hottest Seat Commercial Ever!

Hottest Seat Commercial Ever!

Mercedes-AMG C63 Black Series Review

Hollywood Car Films – Mercedes-AMG C63 Black Series