in

AeroMobil demonstreert haar vliegende auto

Terwijl de autofabrikanten druk bezig zijn zelfrijdende auto’s te ontwikkelen gaat de Slowaak Stefan Klein een stapje verder. Dit is de AeroMobil 3.0, het nieuwste ontwerp van deze indrukwekkende vliegende auto.

De AeroMobil 3.0 is nog een prototype maar zit volgens de ontwerper zeer dicht tegen het ​​eindproduct aan. Het voertuig is voornamelijk opgebouwd uit dezelfde materialen als het eindproduct, zoals geavanceerde composiet materialen voor de carrosserie, vleugels en wielen. Hij bevat ook alle belangrijke functies die in het uiteindelijke product zullen worden opgenomen, zoals vlieginstrumenten, automatische piloot en een geavanceerd parachutesysteem.

De AeroMobil 3.0 wordt sinds oktober 2014 getest tijdens echte vluchten. De videobeelden tonen de auto rijdend op de weg met de vleugels ingeklapt, als je zin hebt om te gaan vliegen duurt het slechts een paar seconden om de vleugels te ontvouwen. Een paar honderd meter aan gladde ondergrond is alles wat je nodig hebt om hem in de lucht te krijgen.

Of het een succes wordt valt nog te bezien, maar wij kunnen ons voorstellen dat in afgelegen gebieden dit voertuig erg handig is.

Video: AeroMobil demonstreert haar vliegende auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 2015 Panoz Esperante Spyder GT

Jay Leno’s Garage – 2015 Panoz Esperante Spyder GT

De eerste Pagani Huayra met een fatsoenlijk geluid

De eerste Pagani Huayra met een fatsoenlijk geluid