in

Bugatti Bolide test op drijftnat Autodromo di Imola

De Bugatti Bolide ondergaat momenteel de laatste tests voordat klanten later dit jaar de circuitauto in ontvangst mogen nemen. Op een drijftnat Autodromo di Imola werkte de Franse fabrikant een testprogramma af waarbij de focus vooral lag op de afstelling van de Brembo-remmen.

De Bolide is uitgerust met het grootste koolstofvezelremsysteem dat de Italiaanse remmenproducent ooit heeft gemaakt. De voorste remklauwen zijn voorzien van acht zuigers om vier remblokken op de 390 mm koolstofschijven te klemmen. De achterremmen maken gebruik van remklauwen met zes zuigers en vier remblokken die eveneens vastklemmen op koolstofschijven van 390 mm. Ondanks de enorme afmetingen weegt elke schijf slechts 3,175 kg.

Volgens Bugatti voldoet het remsysteem aan de normen van de hoogste klassen in de racerij, zoals de hypercarklasse van Le Mans en de Formule 1. Dat is ook wel nodig want met 1.850 pk beschikt de Bugatti Bolide over genoeg vermogen om ruim 400 kilometer per uur te rijden. Volgens simulatiemodellen van Bugatti zou de 1.240 kilogram wegende Bolide het Circuit de la Sarthe zelfs in 3:07.1 minuten voltooien en de Nürburgring Nordschleife in 5:23.1 minuten. Met deze tijden zouden de bestaande ronderecords verpulvert worden.

Bugatti heeft ook een speciale regenmodus ontwikkeld die specifiek werkt om onderstuur te verminderen. Deze modus activeert ook een regenlicht zoals we dat kennen uit de F1, zichtbaar in onderstaande video.

Bugatti zal slechts 40 exemplaren van de Bolide produceren, die allemaal zijn verkocht voor een prijs van ongeveer €4 miljoen per stuk. Hopelijk zien we de circuitauto snel in actie en voegt Bugatti de daad bij het woord, door op jacht te gaan naar baanrecords!

Video: Bugatti Bolide test op drijftnat Autodromo di Imola

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari SF90 vs Porsche 918 Spyder

Ferrari SF90 vs Porsche 918 Spyder

Audi's negeren snelheidslimiet op de matrixborden

Audi’s negeren snelheidslimiet op de matrixborden