in

Bugatti laat 1850 pk sterke Bolide uit op Le Mans

Bugatti heeft voor de tweede keer in korte tijd haar exclusieve hypercar-raceauto laten zien. De vorige keer in een video van testwerkzaamheden op een landingsbaan, maar nu voor het 350.000 koppige publiek op Le Mans.

Op de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans keerde Bugatti terug naar Circuit de La Sarthe, waar men de Bolide voor het eerst aan het publiek presenteerde. De 1850 pk sterke Bolide reed een demonstatieronde over het bijna 14 kilometer lange circuit met Andy Wallace achter het stuur.

Op het heilige asfalt, waarop zoveel geschiedenis is geschreven, reed de Le Mans-winnaar van 1988 met indrukwekkende snelheid over het circuit. Bugatti onthulde dat tijdens simulaties de hypercar op Le Mans een rondetijd van 3:07,1 minuten kon rijden. Aangezien de pole-tijd van de Ferrari 499P hypercar 3:22.9 minuten was, is dat behoorlijk indrukwekkend. Maar simulaties en het echte werk zijn een wereld van verschil.

Laten we hopen dat Bugatti ooit de daad bij het woord voegt en laat zien hoe snel de Bolide écht is. voor nu kun je hieronder de demo bekijken.

Video: Bugatti laat 1850 pk sterke Bolide uit op Le Mans

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW XM knalt naar topsnelheid van 270 km:h

BMW XM knalt naar topsnelheid van 270 km/h

Auto over de kop Nürburgring

Zware crash op de Nürburgring met Ford Mondeo