in

Airbag gaat af in BMW E92 M3 tijdens rondje Nürburgring

Moderne auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met allerlei veiligheidssystemen om inzittenden te beschermen in geval van een ongeluk. Dat is natuurlijk geweldig, maar op het circuit gaan die veiligheidssystemen soms een eigen leven leiden.

In het verleden zagen we al eens dat een Chevrolet Corvette ZR1 herhaaldelijk de hulpdiensten belde, omdat het OnStar-systeem dacht dat de auto bij een ongeluk betrokken was. In werkelijkheid was de bestuurder gewoon aan het boenderen op het circuit.

In deze video, die we tegenkwamen tijdens ons wekelijkse rondje Nürburgring-video’s, zien we dat de airbag van een BMW E92 M3 iets te scherp staat afgesteld. De bestuurder was bezig aan een mooi rondje op een vrij lege Nordschleife, toen plotseling de gordijn-airbag explodeerde nadat de curb bij “Eiskurve” hard werd genomen.

Afgezien van een ontplofte airbag, was er verder geen schade aan de BMW M3. De eigenaar ziet dit maar als een teken dat er een rolkooi in moet komen. Het airbag-incident zie je vanaf 7:14 min, al is het rondje ook wel de moeite om helemaal te bekijken.

Video: Airbag gaat af in BMW E92 M3 rondje Nürburgring

Airbag gaat af in BMW E92 M3 tijdens rondje Nürburgring

Wat vond je van deze video?

-75 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *