in

Corvette ZR1 belt herhaaldelijk hulpdiensten tijdens track day

De Chevrolet Corvette ZR1 is uitgerust met OnStar Emergency, een systeem dat automatisch contact opneemt met de hulpdiensten van OnStar in geval van ongeluk, of als de bestuurder op de noodknop heeft geduwd. Hartstikke handig natuurlijk als je het echt nodig hebt, maar niet als als je aan het vlammen bent tijdens een track day.

Andy Pilgrim reed met de 755 pk sterke Corvette ZR1 op NCM Motorsports Park, toen hij plotseling een telefoontje kreeg van de OnStar hulpdienst. Het systeem dacht dat de Chevrolet bij een ongeluk betrokken was, terwijl in werkelijkheid Andy met 238 km/h op de eerste bocht afstormde.

Pilgrim liet zich niet van de wijs brengen en bleef zo hard mogelijk doorrijden met de Corvette ZR1, ondertussen probeerde hij de OnStar-vertegenwoordiger ervan te overtuigen dat er niets aan de hand was en dat hij op een circuit aan het racen was. Het hilarische is dat het systeem niet één keer maar drie keer werd ingeschakeld en Andy dus drie keer zijn verhaal moest doen. Dat was nog niet zo makkelijk gezien de bak herrie die de supercharged 6,2-liter V8-motor produceert en het feit dat Andy een helm op had.

Video: Corvette ZR1 belt hulpdiensten tijdens track day

Corvette ZR1 belt herhaaldelijk hulpdiensten tijdens track day

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *