in

Alex Albon reageert op crash met Lewis Hamilton

Hoewel Mercedes de beste pace had in de Grand Prix van Oostenrijk, maakte Alex Albon zeker kans op de overwinning dankzij een slimme strategie van Red Bull Racing. Het team monteerde de zachtste banden onder zijn RB16 tijdens de tweede safety car, terwijl de Mercedes-coureurs op de hardste compound bleven rijden.

De Thaise coureur viel Lewis Hamilton aan voor de tweede plek, en wilde buitenom gaan in bocht 3. Hamilton zat echter op de ideale lijn en uiteindelijk was er te weinig ruimte voor twee auto’s, waardoor het tot een touche kwam. Albon spinde, viel terug naar de laatste positie en moest enkele ronden voor de finish zijn auto aan de kant zetten met een motorprobleem.

Hamilton kreeg vijf seconden straf voor het moment en finishte daardoor net buiten het podium, op de vierde positie. Wat vonden jullie van de straf? Terecht of niet?

Video: Alex Albon reageert op crash met Lewis Hamilton

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

McLaren Senna voluit op de Nürburgring

McLaren Senna voluit op de Nürburgring

Lewis Hamilton interview Oostenrijk

Lewis Hamilton vond contact met Albon race-incident