in

Alexander Rossi knalde bijna frontaal op een SUV in de Baja 1000

Indy 500-kampioen en voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi is waarschijnlijk nog nooit zo dichtbij een frontaal raceongeluk geweest als vandaag, tijdens de Baja 1000.

Rossi bestuurde de #709 Honda Ridgeline Class 7-truck in Ojos Negros, een snelle sectie met blinde sprongen slechts 50 kilometer na start van de Baja 1000. Ondanks het feit dat de rallyauto’s hier op volle snelheid rijden, is de weg blijkbaar nog steeds geopend voor verkeer. Een vreselijke beslissing van de organisatie!

In onderstaande video zien we hoe een toeschouwer in een SUV langs de kant van de weg rijdt, tegen het tegemoetkomende verkeer in. Door de heuvels zag de bestuurder van de SUV niet dat Rossi op volle snelheid aan kwam rijden. Rossi’s Honda vliegt over de heuvel heen en schampt de SUV, waarbij alleen de spiegel uiteindelijk geraakt wordt.

Als één van de twee bestuurders iets verder naar rechts had gereden was het frontale botsing geweest. Damn, close call!

Via: Jalopnik

Video: Rossi knalt bijna op een SUV in de Baja 1000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Porsche 993 GT2 is een 700 pk hillclimb-racer

Sophia Flörsch beleeft horrorcrash in Macau

Sophia Flörsch beleeft horrorcrash in Macau