in

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan

De one-off Alfa Romeo Giulia SWB Zagato schittert in deze korte film door het centrum van Milaan. De film begint met een vrouw die op de bestuurdersstoel van de Alfa plaatsneemt en door de lege straten van de modestad flaneert, pronkend met de volledig op maat gemaakte coachbuild carrosserie.

De Giulia SWB Zagato is gebaseerd op de Alfa Romeo Giulia, waarbij de auto is aangepast met een aanzienlijk kortere wielbasis en een heel ander uiterlijk. Onder de motorkap ligt een biturbo 2,9-liter V6-motor met 540 pk. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesversnellingsbak op de achteras overgebracht, waar de eigenaren van de GTAm waarschijnlijk jaloers op zijn.

Het model werd onafhankelijk ontwikkeld en geproduceerd door Zagato ter ere van de 100e verjaardag van hun eerste op Alfa Romeo gebaseerde project. De one-off Giulia SWB is gemaakt in opdracht van een Duitse verzamelaar die hem speciaal voor deze film één keer uitleende.

Video: Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Kimera EVO37

De Kimera EVO37 getest op de Col de la Madeleine

Porsche 911 Dakar oogt wat vreemd in London

Porsche 911 Dakar oogt wat vreemd in London