in

Van Stokkum test de eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland

Bij autohandelaar Thijs Timmermans in Waardenburg staat de eerst geleverde Alfa Romeo Giulia GTAm in Nederland. Sjoerd van Stokkum ging op bezoek om de wildste Alfa Romeo in jaren mee te nemen voor een proefrit.

Als Sjoerd achter het stuurt stapt van deze Gran Turismo Alleggerita Modificata staat er precies 42 kilometer op de teller. Amper ingereden dus, deze 540 pk sterke hardcore sedan waarvan slechts 500 exemplaren gemaakt worden. Van Stokkum begint dan ook rustig met zijn rijtest, maar kan het uiteindelijk toch niet laten om even de achterwielen te laten roken. Op de parkeerplaats van de lokale McDonald’s welteverstaan.

Wat ons betreft is deze rode uitvoering dé kleur voor de Giulia GTAm, maar hij is ook leverbaar in een groene variant. Als je er überhaupt een kan kopen moet je wel diep in de buidel tasten voor deze Alfa Romeo, hij kost minimaal 226.000 euro.

Video: Van Stokkum test de eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pato O'Ward In McLaren MP4_5B

Patricio O’ward test McLaren MP4/5 op Laguna Seca

Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ

Lamborghini Aventador Ultimae vs Aventador SVJ