in

Alfa Romeo SZ Review

De Alfa Romeo SZ werd gelanceerd op het autosalon van Genève in 1989 en trok onmiddellijk de aandacht, dankzij zijn uitdagende design, 210 pk sterke V6-motor en achterwielaandrijving. Heeft deze uiterst zeldzame Alfa 30 jaar later nog steeds dezelfde aantrekkingskracht?

Harry Metcalfe heeft dit exemplaar geleend van The Hairpin Company, waar hij te koop aangeboden wordt. Deze SZ, productienummer 652, werd gebouwd in juni 1991 en vervolgens op Nederlands kenteken gezet. Na ontvangst heeft Rob van de Beek de auto in een verwarmde garage opgeborgen, met de bedoeling hem aan zijn zoon te schenken op zijn 21e verjaardag.

De SZ bleef ongebruikt maar werd wel onderhouden, gestart en verplaatst. Helaas bleek dat junior niet besmet was met het autovirus en daarom besloot Rob in 2002 de auto voor zichzelf te houden en sporadisch te gebruiken. In 2015 werd de Alfa Romeo SZ verkocht aan de tweede eigenaar, toen stond er amper 2.500 kilometer op de teller.

In zijn tweede eigendomsperiode heeft de SZ alleen in zomerse omstandigheden gereden en is te allen tijde in een perfecte omgeving opgeslagen. Inmiddels staat de teller op 5.000 kilometer en heeft de Alfa Romeo meer geleden van het stilstaan dan van de kilometers die hij heeft gemaakt. Specialist Alfa Aid heeft echter alle probleempunten aangepakt zodat hij in absolute nieuwstaat verkeert.

Video: Alfa Romeo SZ Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bestuurder vlucht na crash met motorfiets

Zou deze bestuurder een motorrijder hebben geraakt?

Verzekeringsfraudeur gefilmd door dashcam in Den Haag

Verzekeringsfraudeur gefilmd door dashcam in Den Haag