in

Alfa Romeo Tipo 33 Reünie

Petrolicious was aanwezig bij een reünie van drie Alfa Romeo Tipo 33’s op FCA’s testcircuit in Balocco, Italië. De coureurs die destijds met deze Alfa Romeo’s successen boekten stapten voor het eerst in 40 jaar weer achter het stuur van deze machines en voelden zich direct thuis.

Derek Bell, Arturo Merzario en Nanni Gali zijn namen die sommige van jullie misschien niets zeggen, maar dit zijn regelrechte helden die het dodelijkste tijdperk in de autosport overleefd hebben. Naast het feit dat racen in deze machines levensgevaarlijk was, was het ook nog eens onvoorstelbaar zwaar. Traction control, ABS, stuurbekrachtiging, semi-automatische versnellingsbakken en airconditioning zijn tegenwoordig allemaal aanwezig in raceauto’s, maar niet in de Tipo 33’s.

De drie coureurs, allen inmiddels dik in de 70, vertellen over hun ervaringen met de Alfa Romeo’s en wat de raceauto’s zo bijzonder maakte. Schakel wel even de ondertiteling!

Video: Alfa Romeo Tipo 33 Reünie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Turbo zuigkracht

Zie hoe sterk de zuigkracht van een turbo is

Doug DeMuro BMW Z8

Doug DeMuro neemt de BMW Z8 onder de loep