in

Daniel Ricciardo bezoekt de Targa Florio met Alfa Romeo T33

Daniel Ricciardo is in één jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste Formule 1-coureurs op de grid. Hij won vorig jaar drie Grand Prix, versloeg Vettel met prachtige inhaalmanoeuvres en is de snelste coureur in de Suzuki Liana van Top Gear.

Met deze video wordt ik nog wat jaloerser op Dan Ricciardo, voor een photoshoot bestuurde hij namelijk de prachtige Alfa Romeo T33 waarmee Red Bulls Helmut Marko in 1972 de Targa Florio reed.

Daniel was helemaal weg van het rode beest en het gebrek aan hulpmiddelen. Geen flippers achter het stuur van de Tipo 33 maar gewoon een ouderwetse H-bak en een koppelingspedaal. “I’ve only ever used that type of gear shift in Formula Ford,” Ricciardo says, “and I wasn’t all that good at it.

De Alfa Romeo T33 weegt minder dan 700 kg en beschikt over iets meer dan 400 pk. “It does what you expect it to: it’s a proper racing car!” “I must ask my dad why my grandparents left Sicily, I now know one thing: I want an historic racing car.

De Alfa is natuurlijk van onschatbare waarde en omdat het een photoshoot betrof kon/mocht Daniel zeker niet voluit. Desondanks is het prachtig om deze klassieker weer terug op de Targa Florio te zien.

Video: Targa Florio en de Alfa Romeo T33

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is het verschil tussen een supercar en een hypercar

Dit is het verschil tussen een supercar en een hypercar

Dit is waarom je alleen links mag inhalen op de Ring

Dit is waarom je alleen links mag inhalen op de Ring