in

Formule 1 2014 – Italian Grand Prix Highlights

Na het incident in België was iedereen benieuwd hoe teamgenoten Hamilton en Rosberg elkaar zouden bevechten tijdens de Italian Grand Prix op het hogesnelheidscircuit van Monza.

Hamilton begon de race van pole-position, maar kwam slecht van zijn plek en zag niet alleen Rosberg naar de leiding ging maar ook Magnussen en Massa langszij komen. Het probleem leek veroorzaakt te worden door het Energy Recovery System maar dit was na vijf ronden verholpen. De Brit passeerde vrij snel Kevin Magnussen en sloot vervolgens aan achter Felipe Massa. Na een paar rondjes de hybride systemen opgeladen te hebben wist Hamilton in de tiende ronde zijn Mercedes-Bens W05 aan de buitenkant van de Martini Williams te positioneren en zo de tweede plaats over te nemen.

Rosberg ging als eerste van de Mercedes-coureurs naar binnen voor vers rubber, Hamilton probeerde in die ronde tijd goed te maken om Rosberg na zijn pitstop voorbij te gaan maar dat lukte niet. Lewis liep echter wel in op Nico Rosberg en begon de druk langzaam maar zeker op te voeren, tot een direct gevecht kwam het echter niet. Rosberg schoot in de eerste chicane rechtdoor en Hamilton, die op het vinkentouw zat, kon zo de koppositie in de race overnemen.

Zonder enige dreiging van Rosberg wist Hamilton zo zijn zesde zege van het seizoen te boeken. De Duitser heeft nog altijd een voorsprong van 22 punten op zijn Britse teamgenoot en kon zich dus een misstap veroorloven. Massa reed zijn beste race voor Williams tot dusver en werd derde. Valtteri Bottas  finishte als vierde terwijl Ricciardo vijfde werd na een schitterende inhaalmanoeuvre op teamgenoot Vettel.

Hieronder kun je de officiële highlights van de Italian Grand Prix nog eens bekijken.

Video: Formule 1 – Italian Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track

Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track

McLaren 12C GT3 Lap Record Full Nürburgring Circuit

McLaren 12C GT3 Lap Record Full Nürburgring Circuit