in

All Carbon Shelby GT350R is 225 kg lichter voor $70.000

De Shelby GT350R is de beste Mustang ooit gebouwd volgens Motor Trend, maar het is nog steeds een zware auto. Want zelfs met koolstofvezelwielen, geen achterbank, airco en vloerbedekking weegt de GT350R nog 1.680 kg. SpeedKore Performance heeft een all carbon fiber body gebouwd voor de Shelby GT350R die zo’n 225 kg bespaard ten opzichte van de stalen/aluminium carrosserie.

Jay Leno ontving de carbon-bodied Mustang in zijn garage en sprak met vice-president David Salvaggio van SpeedKore over de bouw van dit project. Aangezien dit geen wrap is die je er even op plakt hangt er een stevig prijskaartje aan deze body kit; $70.000. Net zo duur als de aanschafprijs van de auto.

Leno bezit een GT350R en merkt tijdens de testrit op dat deze uitvoering absoluut sneller en lichter aanvoelt. De testrit begint overigens pas bij 14 minuten, even doorspoelen dus als je direct naar de actie wilt.

Video: All Carbon Shelby GT350R

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alle-Audi-RS-Stationwagens

Carfection test alle Audi RS Stationwagens

Old Smokey F1

1.200 pk Twin Turbo Diesel Ford F1 Truck