in

Alle beelden van Zhou Guanyu crash op Silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië werd direct na start stilgelegd vanwege een crash tussen Zhou Guanyu, George Russell en Pierre Gasly. Ook Alexander Albon, Sebastian Vettel en Esteban Ocon raakten betrokken bij de chaos.

Gasly kwam vast te zitten tussen Russell en Zhou Guanyu, waarna Russell aangetikt werd en de Brit op zijn beurt Zhou Guanyu raakte. De Alfa Romeo rolde ondersteboven en schoot op hoge snelheid van het circuit, over de bandenstapel, tegen de vangrails.

Omdat FOM na ongelukken met mogelijk letsel geen herhaling uitzendt, althans niet direct, was het lange tijd onduidelijk wat er gebeurd was en of Zhou Guanyu ongedeerd was. Gelukkig kwam na een klein kwartier het verlossende bericht dat de Chinese-coureur zonder letsel naar het medisch centrum werd gebracht voor onderzoek. De Halo heeft voor de tweede keer dit weekend zijn nut bewezen.

Alle camerabeelden van de crash zie je hieronder.

Video: Alle beelden Zhou Guanyu crash op Silverstone

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Halo F2 Silverstone

Halo doet zijn werk tijdens F2-race op Silverstone

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië

Verstappen blikt terug op teleurstellende GP Groot-Brittannië