in

Alles over de 2022 Miami Grand Prix

Na twee weken pauze draait het Formule 1-circus dit weekend weer op volle toeren. Dit jaar worden er maar liefst 23 races verreden, en dit weekend staat nummer 5 op de planning; de Grand Prix van Miami. Door het tijdsverschil met Nederland begint de kwalificatie pas om 22:00 uur en de race om 21:30.

Voor het eerst in de geschiedenis racet de Formule 1 in Miami, het is één van de twee Amerikaanse GP’s van dit seizoen en volgend jaar komt daar de GP van Las Vegas nog bij. Ze pakken het groots aan in Amerika!

De baan in Miami heeft een lengte van 5.4 kilometer en er moeten 57 ronden afgelegd worden. Met 19 bochten en 3 DRS zones kan er natuurlijk van alles gebeuren, al horen we veel geluiden dat het een moeilijk baan is om in te halen. Op sommige punten is het circuit namelijk erg krap en met de enorme F1-auto’s van tegenwoordig is inhalen dan niet makkelijk. Maar zoals we de laatste races hebben gezien kunnen auto’s elkaar in ieder geval volgen.

De twee aspecten die erg opvallen aan het circuit zijn bochten 14, 15 en 16. Hier gaat het circuit onder verschillende snelwegen door. Het andere opvallende aspect waar het al de hele week over gaat is de ‘jachthaven’ bij bocht 6,7 en 8. Deze is namelijk nep, de organisatie wilde een Miami-sfeer creëren met een echte jachthaven, maar dat mocht niet. Dus zijn ze met een alternatieve haven gekomen, er zijn daadwerkelijk jachtschepen aanwezig, maar echt dobberen in het water doen ze niet.

Benieuwd naar het Circuit van Miami, check de video van WTF1 hier!

Video: Alles over de 2022 Miami Grand Prix

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

BMW M2 Competition vs BMW M240i

BMW M2 Competition vs BMW M240i

BRABUS-900-Crawler

Brabus 900 Crawler is een woestijnspeeltje voor de allerrijksten