in

Alles over de nieuwe Mercedes-AMG CLA35

De 35-serie is AMG’s nieuwe instapmodel en de CLA is het derde lid in de familie, na de A35-hatchback en sedan. De Mercedes-AMG CLA35 krijgt dezelfde 2.0-liter viercilinder turbo met 306 pk en een koppel van 400 Nm, gecombineerd met een zeventraps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling en een variabel vierwielaandrijvingssysteem.

De AMG Performance 4MATIC kan het vermogen alleen naar de voorwielen sturen maar ook een 50/50 verdeling van het koppel over de voor- en achteras. Met deze aandrijflijn sprint de CLA35 in 4,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h en door naar een top van 250 kilometer per uur.

De nieuwe Mercedes-AMG is dankzij diverse aanpassingen stijver dan de reguliere CLA’s. Denk hierbij aan een set sportveren en -dempers, twee diagonale balken aan de voorkant van de bodemplaat en een zogenaamde ‘drukplaat’ onder de motor. Met AMG DYNAMIC SELECT kan de bestuurder kiezen uit vijf rijmodi; ‘Slippery’, ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport+’ en ‘Individual’. Hiermee worden de respons van de motor en transmissie veranderd.

Met de als optie leverbare adaptieve demping heeft de bestuurder keuze uit drie afstellingen voor het onderstel, variërend van comfortabel tot sportief. Het systeem werkt volledig automatisch en past de dempingskracht aan afhankelijk van het wegdek en de rijstijl.

De leukste functies zijn de AMG Track Pace-app en het MBUX augmented-reality navigatiesysteem, beide optioneel. Met de Track Pace-app kun je sectortijden en rondetijden bijhouden en in combinatie met het MBUX augmented-reality navigatiesysteem kan het infotainmentscherm zelfs de ideale lijn weergeven van een voorgeprogrammeerde racebaan, net als in racegames.

Video: Nieuwe Mercedes-AMG CLA35

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda 2

Klokje Rond – Mazda 2 BiFuel rijdt 303.652 km in 6 jaar

Lego Hoonicorn Ford Mustang

Man bouwt Hoonicorn Ford Mustang van Lego