in

Alles over de nieuwe Volkswagen Golf GTI Mk8

Volkswagen gaat volgende week naar Genève met niet één, maar drie nieuwe versies van de Golf Mk8: de nieuwe Golf GTI, GTE en GTD.

De sportieve varianten van de Golf zijn direct te herkennen aan de het opvallende front met grote, open honingraat grille, de X-vormige mistlampen en de LED-dagrijverlichting over de gehele breedte. Net als bij de vorige generaties zijn de karakteristieke designdetails rood van kleur op GTI, blauw op de GTE en zilver op de GTD. De sportieve Golf-modellen hebben extra brede side skirts die vloeiend overlopen in de voorbumper en de achterbumper. Aan de achterzijde vallen de grote dakspoiler en de sportieve diffuser op. De GTI heeft links en rechts de kenmerkende grote uitlaatpijpen, terwijl de GTD een dubbele uitlaatpijp links heeft. Bij de GTE zijn ze niet zichtbaar.

De Golf GTI wordt aangedreven door de 245 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor met een maximumkoppel van 370 Nm. Hij is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en optioneel verkrijgbaar met een zeventraps DSG-automaat. De GTD heeft een 2.0 TDI-motor onder de kap met 200 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. De snelle diesel is standaard voorzien van de zeventraps DSG-automaat en heeft twee nieuwe SCR-katalysatoren met twin-dosing voor een verder verlaagde uitstoot.

Tot slot is er nog de GTE, een geavanceerde plug-in hybride. Deze combineert een 150 pk sterke 1.4 TSI benzinemotor met een 95 pk sterke elektromotor en een zestraps DSG-automaat. Het resultaat: een totaalvermogen van 245 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Met zijn extra grote accu kan hij tot wel 60 kilometer elektrisch rijden. Hij biedt verschillende rij-modi, waaronder 100% elektrisch (tot 130 km/u) en een volautomatische Hybrid-stand.

In onderstaande video zien we de belangrijkste details van de nieuwe Golf GTI Mk8. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Video: Alles over de nieuwe Volkswagen Golf GTI Mk8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo Trucks The Tower

Volvo stapelt vier vrachtwagens op elkaar in nieuwe commercial

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank