in

Alles wat je moet weten over de McLaren Senna

De McLaren Senna is misschien niet de meest aantrekkelijke auto die er is, maar elk onderdeel is ontwikkeld met de bedoeling om hem op de weg te houden en sneller door de bocht te laten gaan dan iedere andere auto.

Dankzij de 800 pk sterke V8-motor, een carrosserie en monocoque van koolstofvezel en het ontbreken van een zwaar hybride systeem, sprint de nieuwste McLaren in 2,8 seconden naar 100 km/h. Blijft de bestuurder gas geven dan staat de teller 4 seconden later al op 200 km/h en knalt de Senna door naar een topsnelheid van 340 km/h.

De 1.198 kg wegende McLaren Senna genereert 40 procent meer downforce en 30 procent meer zijwaartse grip dan de McLaren P1. Bij een snelheid van 250 km/h drukt er 800 kg aan neerwaartse druk op de auto, grotendeels dankzij de achtervleugel die ruim 100 keer zijn eigen gewicht aan downforce genereert.

Er worden 500 exemplaren gebouwd van de Senna, ieder exemplaar vergt 300 uur aan montage en alle exemplaren zijn natuurlijk verkocht. Henry Catchpole mocht namens Carfection de McLaren alvast van dichtbij bekijken en geeft ons alle ins en outs van de machine.

Video: McLaren Senna

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #7

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #7

Turbochargers vs Superchargers

Turbochargers vs Superchargers – Wat is beter?