in

Alpha Omega zet GT-R Record iets scherper: 7.70 @ 297km/h

AMS Performance heeft haar testauto, de Alpha Omega, in Chicago de dragstrip opgestuurd om het record van ETS te verbreken. De Nissan GT-R van ETS wist een tijd van 7.82 seconden op de klok te zetten en dus richtte AMS Performance zich op een tijd van in de 7.7X.

De omstandigheden waren zeker niet ideaal, de lucht was warm en vochtig, de baan te heet en er was een storm op komst. AMS kon niets anders doen dan de 2000 pk sterke Alpha Omega op slicks zetten, de baan op sturen en hopen op een extreem goede run. Na een paar test runs bleek de tijdmeting niet te werken en dus moest men de volgende dag terugkomen omdat de storm losbarstte.

De volgende dag verliep het allemaal volgens plan, de Alpha Omega zette een tijd neer van 7:70 bij een snelheid van 297 kilometer per uur. Het record was weer in handen van AMS Performance. De sectortijden van de run zijn echt bizar snel: 0-96 km/h in 1.53 sec en 0-160 km/h in 2,79 seconden. Je ziet deze recordbrekende GT-R hieronder in actie.

Video: Alpha Omega zet GT-R Record iets scherper

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ineens rechtsaf slaan of rechts inhalen, wie zit fout?

Ineens rechtsaf slaan of rechts inhalen, wie zit fout?

Formule 3 - Ocon kampioen maar Max steelt de show

Formule 3 – Ocon kampioen maar Max steelt de show