in

Alpina B3 klokt Nordschleife in 7:53,26 min

De krachtigste Alpina B3 aller tijden wordt aangedreven door de nieuwste 3.0-liter zescilinder met dankzij twee turbo’s een vermogen van 462 pk en 700 Nm koppel. Sport Auto’s testcoureur Christian Gebhardt nam de sedan mee naar de Nürburgring Nordschleife voor een rondje tegen de stopwacht.

De B3 Sedan accelereert in 3,8 seconden naar 100 kilometer per uur en 10 seconden later staat er 200 km/h op de teller. Op het rechte stuk van Döttinger Höhe haalde de Alpina B3 een snelheid van 274 km/h.

Het Alpina-sportonderstel zorgt voor een betere wegligging van de verbouwde 3-serie en werkt samen met de variabele sportbesturing, het performance-remsysteem, sperdifferentieel en de nieuw ontwikkelde wiel- en bandcombinatie. De P Zero ALP is speciaal door Pirelli ontwikkeld voor de Alpina.

Hoewel de Alpina B3 meer een snelwegcruiser is dan een sportauto, wist Gebhardt de 20.8 kilometer lange omloop in 7:53,26 minuten te voltooien. Dat is maar 1 seconde langzamer dan een M2 Competition en een Supra Mk5. Indrukwekkend!

Video: Alpina B3 klokt Nordschleife in 7:53,26 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Remtest bij een tractor

Mercedes-Benz zoekt ruzie met een tractor

Mazda-Miata-Off-Road

Zie hoe deze AWD Mazda MX-5 Off-Road tot leven komt