in

BMW M2 Competition doet Nordschleife in 7:52.36

Het Duitse Sport Auto heeft de BMW M2 Competition meegenomen naar de Nordschleife en natuurlijk werd Christian Gebhardt achter het stuur gezet voor een hot lap. De vaste testrijder van het magazine ging er eens goed voor zitten en wist de 20.8 kilometer lange omloop in 7:52.36 minuten te voltooien.

De BMW M2 Competition is voorzien van de S55 3.0-liter zes-in-lijn twin turbo met 410 pk en 550 Nm koppel. Dit specifieke exemplaar was uitgerust met een zeventraps automatische versnellingsbak, waardoor nul tot honderd kilometer per uur slechts 4,2 seconden in beslag neemt.

Omdat deze test onafhankelijk was kunnen we er vanuit gaan dat de gebruikte auto gelijk is aan een showroommodel. De tijd valt ons eerlijk gezegd een beetje tegen, twee seconden langzamer dan een E46 M3 CSL uit 2003. De M2 Competition was voorzien van Michelin Pilot Super Sport, waar Cup 2 een betere optie was geweest voor dit soort werk.

Video: BMW M2 Competition Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Zakspeed Ford Capri

Zakspeed Ford Capri Turbo Gr. 5 op de Nürburgring

Volkswagen Jetta Bonneville

Volkswagen Jetta haalt 339,57 km/h op Bonneville