in

BMW M2 Competition met Duits WK-design

Vanaf september staat de nieuwe BMW M2 Competition in de showroom ter vervangen van de normale Coupé. De nieuwe M2 Competition is uitgerust met een twin turbo 3,0-liter zes-in-lijn afkomstig uit de M3/M4, maar nu iets geknepen met 410 pk en 550 Nm koppel.

Geïnteresseerde kunnen de M2 Competition bestellen met met een handbak of met een automaat. De versie met M DCT-automaat heeft slechts 4,2 seconden nodig om naar 100 km/h te sprinten terwijl de handgeschakelde zesbak er 0,2 tellen langer over doet. De topsnelheid is zoals gebruikelijk gelimiteerd op 250 km/h en kan optioneel verhoogd worden naar 280 km/h.

BMW Nederland heeft gister bekend gemaakt dat de M2 Competition met automaat 99.995 euro gaat kosten, de handbak zal iets duurder zijn. Met deze prijs komt de M2 wel erg in het vaarwater van de M3 en M4, die respectievelijk 114.795 euro en 116.198 euro kosten.

Speciaal voor het WK Voetbal heeft BMW een M2 Competition uitgerust met een WK-design. De auto, genaamd Germany Edition, heeft een zwarte buitenkant met rode en gouden accenten die een eerbetoon zijn aan de nationale kleuren van het land. Naast het opvallende kleurschema heeft BMW een aantal koolstofvezel M Performance-onderdelen geïnstalleerd, waaronder de motorkap, achterspoiler en diffuser. De meest unieke toevoeging is de 19″ M Performance-wielen die Jet Black en Frozen Gold zijn.

Persoonlijk vind ik het een fantastisch concept, ik zou er nooit aan denken om twee verschillende kleuren velgen onder een auto te monteren maar met deze kleurstelling staat het geweldig. Wat vinden jullie ervan?

Video: BMW M2 Competition met Duits WK-design

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jaguar I-Pace racet tegen Tesla Model X 100D & P100D

Jaguar I-Pace racet tegen Tesla Model X 100D & P100D

Nissan Skyline R34 GT-R

Iemand heeft een Skyline R34 GT-R verpakt in LED-verliching