in

De nieuwe BMW M2 Competition

De BMW M2 werd door Motor Trend al eens verkozen boven de M4 en nu is er een nog scherpere en krachtigere uitvoering; de BMW M2 Competition.

De standaard M2 moet het doen met een N55-blok uit de M240i, maar de M2 Competition beschikt over een echte M Power unit. De S55 3.0-liter zes-in-lijn twin turbo is gebaseerd op het motorblok in de M3 & M4 en levert in de M2 Competition 410 pk en 550 Nm koppel. Dat is 40 pk en 90 Nm koppel meer dan standaard.

Volgens BMW heeft de motor een “onverzadigbare lust voor hoge toerentallen en biedt een uitzonderlijk lineaire vermogensafgifte over een breed toerengebied.” Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 4,2 seconden met de zeventraps automaat, maar er is ook een handgeschakelde versie beschikbaar en dan neemt de sprint 4,4 seconden in beslag. De topsnelheid is zoals gebruikelijk gelimiteerd op 250 km/h en kan optioneel verhoogd worden naar 280 km/h.

De grotere BMW nierengrille en een nieuwe splitter met een betere stroomlijn zijn verwijzingen naar het nieuwe koelsysteem, afkomstig van de M3 Competition Package. De grille is standaard afgewerkt in hoogglanzend zwarte lak evenals de ‘kieuwen’ en de vier uiteinden van het dubbele uitlaatsysteem. Het ontwerp van de nieuwe buitenspiegels, met dubbele poten, verbetert de aerodynamica en is een van de opvallend kenmerken van de nieuwe BMW M2 Competition.

De nieuwe BMW M2 Competition komt in het najaar op de Nederlandse markt. Prijzen maakt BMW Nederland later bekend.

Video: BMW M2 Competition Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mazda-bestuurder-ramt-motorrijder-van-zijn-fiets

Mazda-bestuurder ramt motorrijder van zijn fiets

Onboard Ferrari 488 Pista

Ferrari-testrijder gooit 488 Pista over Fiorano