in

Alpina B3 Touring – Omdat BMW hem niet maakt

BMW heeft nooit een M3 Touring gemaakt en de M5 Touring stierf uit met de E61-generatie. Gelukkig is er altijd Alpina nog, die wél inspringt op de vraag naar snelle stationwagens.

Na de B5 Touring die eerder dit jaar werd gepresenteerd is het nu de beurt aan de B3 Touring. De stationwagen van Alpina is voorzien van een 3.0-liter zes-in-lijn met twee turbo’s. Het motorblok levert maar liefst 462 pk en 700 Nm koppel aan trekkracht, beschikbaar vanaf 3.000 toeren per minuut. De Alpina B3 BiTurbo Touring is uitgerust met een achttraps automaat van ZF en xDrive-vierwielaandrijving.

Hoe snel 100 km/h en 200 km/h op de teller staan meldt Alpina nog niet, maar net als de B5 Touring loopt ook deze Alpina harder dan 300 km/h. Alpina belooft een onderstel dat zowel geschikt is voor het sportievere stuurwerk, als comfortabel over de Autobahn cruisen. Het onderstel kent de standen Comfort, Comfort + en Sport en Sport+.

Zoals gebruikelijk pas Alpina ook het uiterlijk licht aan, door middel van een nieuwe bumperkit en de zo herkenbare twintig spaaks Alpina Classic-wielen met daarachter de blauwe remklauwen.

Video: Alpina B3 Touring Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Land Rover Defender

De nieuwe Land Rover Defender nader bekeken

Lamborghini SIAN

Lamborghini Sián is de eerste hybride supercar van het merk