in

Als Ayrton Senna een racesimulator zou hebben

Als Ayrton Senna nog zou leven zou hij nu 60 jaar zijn. Zou hij dan net als oud-coureurs Emerson Fittipaldi, Jacques Villeneuve, David Brabham, Juan Pablo Montoya en anderen deelnemen aan de All-Star Legends Trophy?

Het is dromen over iets wat nooit heeft mogen zijn. Maar als de drievoudig wereldkampioen, of in deze situatie misschien wel vier- of vijfvoudig kampioen, nog geleefd zou hebben hopen we dat hij op onderstaande manier zou deelnemen aan een virtuele race. In een van zijn oude McLaren-raceoveralls, met de beroemde gele helm op zijn hoofd en achter het stuur van de McLaren MP4/6 waarmee hij in 1991 wereldkampioen werd. Full race mode.

Natuurlijk zou Ayrton Senna dan even laten zien hoe je het stratencircuit van Monaco overmeestert in de handgeschakelde MP4/6 met Honda V12-motor. ‘The Master of Monaco’ had de Grand Prix in het prinsendom tenslotte meer dan 6 keer gewonnen, een ongrijpbaar record voor zelfs de beste coureurs van de huidige generatie.

Als Ayrton Senna een racesimulator zou hebben, wij hopen dat het er dan zo uit zou hebben gezien.

Video: Als Ayrton Senna een racesimulator zou hebben

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen and Alexander Albon

Verstappen en Albon toeren door Nederland

1.364 pk Nissan Skyline R34 GT-R op de rollenbank

1.364 pk Nissan Skyline R34 GT-R op de rollenbank