in

Analyse van crash tussen Hamilton & Rosberg

Het komt niet vaak voor dat teamgenoten elkaar eraf rijden in een gevecht om de leiding, maar gisteren wel in dit heeft in zekere zin ervoor gezorgd dat Max Verstappen kon strijden voor de overwinning.

In een poging om Nico Rosberg te passeren kwam Lewis Hamilton op het gras terecht, de Brit verloor de controle over zijn Mercedes, spinde en nam zijn teamgenoot mee in de crash. Beide auto’s kwamen in de derde bocht in de grindbak tot stilstand en konden hun weg niet vervolgen. Daniel Ricciardo kwam hierdoor aan de leiding te liggen gevolgd door Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Na afloop van de wedstrijd besloot de FIA dat geen van beide coureurs fout zat en dat het een raceongeluk was. Nico Rosbergs auto verloor snelheid omdat de motor in een verkeerde setting stond en Hamilton dook in het gat, wat een coureur ook hoort te doen in zo’n situatie en door de FIA als ‘reasonable’ werd gezien.

Anthony Davidson van Sky Sports analyseerde de crash en kwam tot onderstaande conclusie.

Video: Crash tussen Hamilton & Rosberg

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Sky Sports interview na de winst van Max Verstappen

Sky Sports interviewt Max Verstappen na winst in Spanje

AutoCon 2016

AutoCon is een van de beste autoshows voor Tuner Cars