in

Analyse van Rosberg’s inhaalactie op Verstappen

Max Verstappen heeft in Hockenheim zijn vierde podiumplaats van het seizoen binnengesleept. Verstappen begon als vierde aan de race, maar lag na de eerste bocht al tweede dankzij een wereldstart en een prachtige inhaalactie op zijn teamgenoot.

Nico Rosberg verloor twee plekken bij de start aan beide Red Bull’s en probeerde dit uiteraard goed te maken. Bij de Spitzkehre, de haarspeldbocht na het lange rechte stuk, zette Rosberg zijn Mercedes naast de Red Bull van Verstappen en dwong de Nederlander buiten de baan. Eenzelfde soort incident als in Oostenrijk plaatsvond tussen Hamilton en Rosberg. De wedstrijdleiding oordeelde dat Max Verstappen door Rosberg buiten de baan werd gedrukt en de Duister kreeg een tijdstraf van 5 seconden.

Natuurlijk vond Nico Rosberg dat hij niets fout had gedaan en zijn stuur ‘maximum lock’ had, Verstappen was logischerwijs van mening dat de Duister niet instuurde en hem expres buiten de baan dwong. Uiteraard heeft Sky Sports aan Anthony Davidson gevraagd of hij een analyse van de situatie kon maken, dat doet hij zoals gewoonlijk erg goed maar zijn jullie het deze keer met hem eens?

Video: Analyse van Rosberg’s inhaalactie op Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Ik heb het heel goed kunnen zien. Dit was een bewuste actie van Rosberg om wraak te nemen op Ver. Heel goed van Ver om niet terug te slaan. Heb je de Duitse commentator gehoord, heel nationalistisch en zonder enig benul van zaken. Hij zei dat Rosberg alleen de 5 seconden straf weer moest zien in te halen en dat simpel in kon halen.
    Een domme actie die hem een aantal plaatsen heeft gekost.

  2. Echt de reinste onzin.
    Gewoon de zoveelste ordinaire actie van Rosberg.
    “Tijdstraf niet verdient” al zou het verhaal waar zijn van de stuur lock, dan nog is dat geen excuus om andere coureurs de baan of te rijden, en er zelf een plek mee te winnen…

  3. Bijzonder scherpe analyse door een onpartijdig iemand. Geeft een andere kijk op deze actie waarbij ik me kan voorstellen dat Nico zo laat in de remmen ging dat hij onmogelijk eerder kon insturen. Zou hij dat wel gedaan hebben dan zou hij hoogst waarschijnlijk met blokkerende wielen rechtdoor gegaan zijn en Max met zich mee genomen hebben. Kortom: normale race actie waarbij geen sprake is van opzet van de kant van Rosberg.

Reageer op deze video

Zie hier de Porsche 911 GT2 RS

Rally Finland

WRC 2016 – Rally Finland Highlights