in

Analyse van de Sauber C36

Het Zwiterse Formule 1-team Sauber heeft vandaag de eerste foto’s vrijgegeven van de nieuwe F1-bolide voor 2017: de Sauber C36. Dit zijn de eerste echte foto’s van een 2017 Formule 1-auto, aangezien de afbeeldingen van Williams digitale ‘renders’ waren.

Vanwege de nieuwe reglementen zijn er een aantal opvallende wijzigingen ten opzichte van 2016. Zo is de voorvleugel een stuk breder en zijn ook de bargeboards aan de zijkant van de cockpit en de vloer onder de auto flink groter. De achtervleugel hangt wat achterover en is een stuk lager maar wel breder dan voorheen. Sauber heeft gekozen voor een ‘haaienvin’ voor een stabielere luchtstroom richting de achterzijde van de C36, of andere teams hier ook gebruik van gaan maken is nog even afwachten.

De Sauber C36 wordt aangedreven door een 2016 Ferrari-motor, in de configuratie van Abu Dhabi, maar wellicht dat Sauber in de loop van het seizoen nog een upgrade krijgt van de aandrijfbron. Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein vormen dit jaar het rijderskoppel van Sauber, maar door een blessure wordt de Duitser sowieso tijdens de eerste testweek vervangen door Antonio Giovinazzi.

In de video hieronder analyseert het YouTube-kanaal Aarava de nieuwe elementen van de Sauber.

Video: Analyse van de Sauber C36

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Crashtest- 1959 Chevrolet Bel Air vs 2009 Chevrolet Malibu

Crashtest: 1959 Chevrolet Bel Air vs 2009 Chevrolet Malibu

Lexus LC 500 Review

Matt Farah test de Lexus LC 500