in

Apollo IE op het TT Circuit Assen

De grootste publiekstrekker van Supercar Sunday 2018 op het TT circuit van Assen was zonder twijfel de Apollo Intensa Emozione. Er bestaan momenteel maar twee exemplaren van deze brute hypercar, één bevindt zich in Hong Kong en de andere was dus afgelopen zondag te zien in Assen.

Van de 1.250 kg wegende Apollo Intensa Emozione worden slechts 10 exemplaren gebouwd, met een prijskaartje van ongeveer 2.6 miljoen dollar per stuk. De straatlegale circuitauto beschikt over een atmosferische 6,3-liter V12-motor, puur, rauw en 780 pk sterk. De Apollo IE weegt slechts 1.250 kg en dat is te danken aan een koolstofvezel monocoque en een koolstofvezel carrosserie.

In de volle zon is goed te zien dat de koolstofvezel carrosserie een paarse kleur heeft, wat ik persoonlijk ontzettend gaaf vind in combinatie met de gouden velgen. In onderstaande clip zien we de Apollo vanuit meerdere hoeken op het TT circuit van Assen.

Video: Apollo IE op het TT Circuit Assen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Corvette C7 ZR1

Alles over de Corvette C7 ZR1 in Jay Leno’s Garage

Porsche aftermovie van 24h Nürburgring

Aftermovie: Porsche @ 24h Nürburgring 2018