in

Ares Design Panther is een ode aan De Tomaso Pantera

Ares Design uit Modena heeft de productierijpe Panther onthuld, een coachbuild supercar vernoemd en gestyled naar de legendarische De Tomaso Pantera uit de jaren ’70.

Onder de retro carrosserie vind je het aluminium en koolstofvezel chassis van de Lamborghini Huracán, inclusief de 5.2-liter V10-motor. In de Ares Design Panther levert de motor 650 pk bij 8.250 tpm en 600 Nm bij 6.500 tpm dankzij een remap van de ECU en een nieuw uitlaatsysteem. De zeventraps transmissie met dubbele koppeling en het AWD-systeem blijven hetzelfde.

De Panther is langer en smaller dan de Huracán en weegt 1,423 kg. Voluit neemt de sprint naar 100 km/h slechts 3,1 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 325 km/h. Alle carrosseriepanelen zijn gemaakt van koolstofvezel en Ares Design heeft hun best gedaan om de Panther zoveel mogelijk te laten lijken op een moderne Pantera. Dat is ze aardig gelukt vinden wij, met een aantal belangrijke elementen als de pop-up koplampen, de rechtopstaande ruit achter de cabine, de vlakke motorkap en de schuin omhooglopende uitlaatpijpen.

Het bedrijf begint eind mei met de levering van Panthers en als je geïnteresseerd bent, het duurt drie maanden om één exemplaar te bouwen en daarvoor moet €615.000 op tafel leggen.

Video: Ares Design Panther

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris geeft razendsnel aankoopadvies

Chris Harris geeft razendsnel aankoopadvies

Jaguar F-Type S op de rollenbank

Op de Rollenbank – Jaguar F-Type 5.0 V8 S