in

Ariel Nomad – Een Atom voor Off Road!

De Ariel Atom kennen we natuurlijk allemaal, een lichtgewicht tracktool met een buizenframe. De nieuwe Ariel Nomad, introductie in de zomer van 2015, is eigenlijk niets anders dan een Atom voor Off Road!

De basis voor deze terreinbuggy is dus de Atom, maar de Nomad is verschillend op enkele cruciale punten. De ophanging is aangepast met een grotere veerweg om de klappen op te vangen, de semi-slicks zijn vervangen voor ruige off road banden en er is een volledige rolkooi gemonteerd. Daarnaast zit je in de Ariel Nomad achter een plastic voorruit, wel zo fijn met al dat zand.

De 670 kilogram wegende Nomad wordt nog steeds aangedreven door een Honda-motor, een 2.4 liter viercilinder die 235 pk en 300 Nm koppel levert. In combinatie met een short shift zesbak sprint de Nomad in 3.6 seconden naar 100 kilometer per uur en uiteindelijk naar een topsnelheid van 201 km/h.

NL prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op minstens 50.000 euro.

Video: Ariel Nomad Testing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Afgelopen jaar heb ik de eer gehad om in een Ariel Atom een half uurtje mogen knallen. Veel te kort natuurlijk zo`n half uur is in een oogwenk om. En nu is er dit leuk speledingetje..!!

    En ja daar wil ik ook wel eens een ritje in maken…haha..!!
    Wie weet……

    Ciao..!!

Reageer op deze video

Mégane R26 gaat van P38 naar P2 in de regen op Spa

Mégane R26 gaat van P38 naar P2 in de regen op Spa

Fredric Aasbo dwars door LA met Scion TC

Fredric Aasbo dwars door LA met Scion TC