in

Aspark Owl doet 0-100 km/h in 1,9 seconden

Tesla jaagt er op met de nieuwe Roadster, maar de Aspark Owl is het al gelukt; een 0-100 km/h tijd van minder dan 2 seconden.

De Aspark Owl ziet eruit als een Le Mans-racer uit de jaren ’90 en maakt gebruik van een elektrische aandrijflijn. Met ongeveer 430 pk, een volledig carbon fiber carrosserie en magnesium wielen wist de Japanse supercar in 1,9 seconden honderd kilometer per uur te bereiken. Dit werd niet getest op een supermodern circuit of een geprepareerde dragstrip, maar gewoon op een stukje asfalt achter de fabriek.

Hoe indrukwekkend de prestatie van de 860 kg wegende Owl ook is, er is één flinke maar. De Owl stond op slicks van Hoosier en die zorgen natuurlijk voor meer tractie dan een set gegroefde straatbanden. Aspark beweert dat ze de auto zullen aanpassen totdat deze sub-twee-seconden tijd van 0-100 kan worden bereikt op straatlegale banden.

Aspark gaat 50 exemplaren van de Owl bouwen voor een prijs van 3,5 miljoen euro per stuk.

Video: Aspark Owl doet 0-100 km/h in 1,9 seconden

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Daytona 500 2018

Austin Dillon wint Daytona 500 na omstreden actie

Mustang vs GT-R Straatrace

Mustang en GT-R houden straatrace om $4.000