in

Aston Martin DBS Superleggera Review

Al meer dan een halve eeuw betekend de naam DBS maar één ding: de ultieme productie Aston Martin. De gloednieuwe DBS Superleggera bevindt zich aan de top van het productieprogramma van de Britse fabrikant en is een fijne mix tussen een GT en een supercar.

Het design is onmiskenbaar Aston Martin, maar sterker, breder en gespierder dan ooit tevoren. De enorme grill is nodig om de krachtigste productiemotor van Aston Martin ooit te koelen en te voorzien van verse lucht. De 5,2-liter V12-motor met dubbele turbo produceert 725 pk en een koppel van 900 Nm. Het vermogen gaat door een automatische versnellingsbak met acht verzetten naar de achterwielen en zou moeten resulteren in een 0 naar 100 km/h-tijd van 3,4 seconden. De topsnelheid bedraagt 340 kilometer per uur!

Als fabrikanten gebruik maken van de term ‘Superleggera’ dan weet je dat een auto op dieet is gezet. Dat valt bij deze DBS Superleggera wel mee, hij is dankzij meer carbon fiber onderdelen weliswaar 72 kg lichter maar hij weegt nog altijd 1.693 kg en dat is allesbehalve licht.

Henry Catchpole mocht de nieuwe Aston Martin rijden in de Oostenrijkse Alpen. Zijn bevindingen van de DBS Superleggera zie je in de video hieronder.

Video: Aston Martin DBS Superleggera Review

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video