in

Aston Martin DBX in actie op de Nordschleife

Aston Martin maakt zich klaar voor een debuut in de SUV-markt met de aankomende DBX. De crossover zagen we in november in actie op een rally stage en nu is de DBX gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring Nordschleife.

Gehuld in de bekende camouflagekleuren met rode lippen en stickers van onder andere Pirelli, werd de DBX over het veeleisende circuit gesmeten. Voor de aandrijving in de SUV heeft Aston Martin wederom aangeklopt bij Mercedes-AMG. Specificatie zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk is het wederom de 4.0-liter twin-turbo V8 onder de kap gekoppeld aan een 8-traps automaat.

Als deze initiële schatting klopt dan krijgt de DBX 510 pk en 685 Nm koppel, net als in de V8 Vantage. De Britse automaker trekt in het laatste kwartaal van 2019 het doek van de DBX, waarna productie volgend jaar zal beginnen.

Video: Aston Martin DBX in actie op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

onboard Vietnam F1-circuit

Rondje over het nieuwe F1-circuit in Vietnam

Matt Farah test de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

Matt Farah test de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia