in

Aston Martin DBX SUV nader bekeken

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Aston Martin haar concurrenten, Bentley, Rolls Royce, Lamborghini, Jaguar, Maserati en Porsche volgde met een eigen super SUV. De DBX is het resultaat van jarenlang testen en moet het Britse merk een financiele boost geven.

Dat de SUV ook voor supercarfabrikanten een echte melkkoe is geworden blijkt wel uit het feit dat Porsche, Jaguar en Lamborghini meer SUV’s verkopen dan supercars. Aston Martin wil natuurlijk een graantje meepikken en heeft veel tijd en moeite in de DBX gestopt.

De nieuwe SUV staat op een aluminium platform en beschikt over de bekende 4,0-liter V8-motor van AMG met dubbele turbo, goed voor 550 pk en 700 Nm koppel. In combinatie met de negentraps transmissie en vierwielaandrijving heeft de SUV een sprint van 4,5 seconden naar 100 km/h in huis. De topsnelheid van de 2.245 kilo wegende DBX bedraagt 291 km/h.

Boven alles moet een SUV vooral praktisch en comfortabel zijn, en dat is de Aston Martin DBX. Als je de deuren opent, middels de verzonken handgrepen, zie je een weelderig interieur van leer en alcantara met in het midden een 10,25-inch display. Achterin is er 832 liter aan bagageruimte en indien je de achterbank plat legt stijgt de opbergruimte naar 1.540 liter.

Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar reken op ongeveer €250.000,-. In plaats van het persbericht lezen en foto’s bekijken kun je beter de video hieronder afspelen, waarin alle details van de Aston Martin DBX aan bod komen.

Video: Aston Martin DBX SUV nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De snelste tractor ter wereld

Dit is de snelste tractor ter wereld

Supra B58-motor levert 1000 pk

Zie hoe de Supra B58-motor meer dan 1.000 pk levert op de dyno