in

Aston Martin DBX vs Lamborghini Urus dragrace

Aston Martin DBX vs Lamborghini Urus

De Aston Martin DBX maakte indruk op journalisten in de eerste recensies, maar terwijl sommigen besloten om het te hebben over de bruikbaarheid, gadgets en binnenruimte, hebben anderen de lat hoger gelegd door hem los te laten tegen een andere super SUV, zoals de Lamborghini Urus.

De Italiaanse SUV heeft slechts 3,6 seconden nodig voor de sprint van 0-100 km/h en hij doet 306 km/u voluit. Het vermogen wordt geleverd door een 4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor die een duizelingwekkende 650 pk en 850 Nm koppel levert.

De DBX, die Aston’s eerste onderneming is in het SUV-segment, is ook uitgerust met een 4,0-liter V8 met dubbele turbo. De motor wordt geleverd door Mercedes-AMG en is terug te vinden in verschillende high-end auto’s. In de DBX staat zijn vermogen op 550 pk  met een maximumkoppel van 700 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt 4,5 seconden, terwijl de maximumsnelheid 291 km/h is.

Op dit moment denk je waarschijnlijk dat het voor de Urus onmogelijk is om te verliezen in een dragrace van een kwart mijl, maar in een ‘real world’ dragrace weet je nooit hoe het afloopt.

Video: Aston Martin DBX vs Lamborghini Urus drag race

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Laagvlieger veroorzaakt enorme crash

Laagvlieger veroorzaakt een enorme crash

Op de Rollenbank - Nissan Skyline R34-GT

Op de Rollenbank – Nissan Skyline R34