in

Aston Martin gaat 25 DB5 Bond-auto’s bouwen

54 jaar na het einde van de productie, blaast Aston Martin de iconische DB5 nieuw leven in en bouwt nog eens 25 exemplaren.

De Aston Martin DB5’s zijn gebaseerd op het exemplaar dat te zien is in de James Bond film ‘Goldfinger’. Dat wil zeggen dat ze beschikken over functionele gadgets zoals die te zien waren in de films. Special effects supervisor Chris Corbould heeft de gadgets voor deze speciale DB5 ontworpen, waaronder een rookmachine, oliespuiter achter één van de achterlichten en machinegeweren (nep uiteraard) achter de voorste knipperlichten.

Naast bovenstaande gadgets zorgt Aston Martin ervoor dat deze DB5 diverse upgrades krijgt zoals moderne remmen, ophanging en banden. Of de krachtbron ook nieuw is weten we helaas niet.

De DB5 is in totaal in zeven James Bond films te zien geweest; Goldfinger (1964), Thunderball (1965), GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) en Spectre (2015). De 25 exemplaren worden verkocht voor 2,7 miljoen pond, exclusief belastingen.  De Aston Martin DB5 is overigens niet straatlegaal, je mag er dus niet de weg mee op.

Video: Aston Martin gaat 25 DB5 Bond-auto’s bouwen

Aston Martin gaat 25 DB5 Bond-auto’s bouwen

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *