in

LEGO’s James Bond Aston Martin DB5

De Aston Martin DB5 is de beroemdste James Bond-auto aller tijden. De DB5 was voor het eerst te zien in de film Goldfinger uit 1964 en verscheen daarna in Thunderball, GoldenEye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale, Skyfall en Spectre. LEGO viert deze speciale relatie met een bouwpakket van 1.290 stukjes.

De overstap naar legostenen maakte het moeilijk om de iconische lijnen van de Aston Martin DB5 te reproduceren, maar het LEGO-model is zeer indrukwekkend. Naast de spaakwielen en een gedetailleerde zescilinder onder de motorkap, is de auto uitgerust met speciale gadgets die ook in Goldfinger te zien waren. Zo zijn de roterende kentekenplaten aanwezig evenals het kogelvrije scherm en de verborgen machinegeweren die worden geactiveerd door de versnellingspook terug te trekken. Natuurlijk is ook de iconische schietstoel te bedienen.

De aandacht voor detail is ook terug te zien in het interieur, met een verborgen computer en een telefoon die verstopt is in de deur van de bestuurder. De LEGO DB5 is vanaf 1 augustus te koop voor €169.

Video: LEGO’s James Bond Aston Martin DB5

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Monsterlijke Audi S4 B5 heeft 1500

Monsterlijke Audi S4 Avant heeft 1.500 pk!

Picchio Racing Alfa Romeo 4C

Picchio Racing’s Alfa Romeo 4C bij Ascoli Hillclimb 2018