in

Aston Martin V12 Vantage GT3 was een van de beste klinkende raceauto’s ooit

Vroeger, voordat downsizing bestond, stopten fabrikanten het liefst een zo’n groot mogelijke motor in hun raceauto. Ferrari gebruikte een V12, Dodge een V10, McLaren een V12, Mercedes een V12 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Aston Martin was een van de laatste fabrikanten die met zo’n enorme krachtbron racete. De V12 Vantage GT3 werd ingezet tot 2018, waarna hij werd vervangen door de turbocharged V8 Vantage GT3.

Hoewel de V12 GT3 geen grote races won, zoals de Nürburgring 24 Hours of Bathurst 12 Hours, won de schreeuwende Aston Martin wel degelijk een aantal belangrijke titels. In het Britse GT Championship won de Vantage vier titels in zes jaar tijd en er werden ook kampioenschappen behaald in de Blancpain Endurance Series en de GT3 Le Mans Cup-serie.

Tijdens veel van de races moest de 6.0-liter twaalfcilinder voorzien worden van extra dempers omdat hij zo ontiegelijk luid was. Gelukkig voor ons, kunnen we in deze video genieten van een ongedempte Aston Martin V12 Vantage GT3 tijdens de AvD Oldtimer GP op de Nürburgring.

De beelden zijn niet zo spectaculair, want de camera staat wat onhandig gepositioneerd. Maar het geluid maakt alles goed!

Video: Aston Martin V12 Vantage GT3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi-80-cabrio

Deze Audi 80 Cabrio is vuurspuwende klassieker

Mercedes- en Audi-bestuurder ruziën om plekje bij stoplicht

Mercedes- en Audi-bestuurder ruziën om plekje bij stoplicht