in

Le Mans-winnende McLaren F1 GTR op Laguna Seca

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen nam de Le Mans-winnende McLaren F1 GTR uit 1995 mee voor enkele hot laps op het circuit van Laguna Seca. Aangezien dit de enige McLaren is die Le Mans ooit gewonnen heeft, is het waarschijnlijk een van de meest waardevolle McLaren’s ooit gemaakt. Toch deed Hakkinen het niet rustig aan, niet gek ook met zo’n 6.1-liter V12 in je rug die je ophitst.

De McLaren F1 GTR produceert een geluid waar de meeste raceauto’s tegenwoordig alleen maar van kunnen dromen. Daarnaast heeft de F1 GTR nog een ouderwetse handbak en dat maakt het tussengas net iets specialer om te horen dan wanneer een automatische versnellingsbak het doet.

Dat we deze Le Mans-winnaar in actie zien is overigens vrij bijzonder, de raceauto slijt het merendeel van zijn leven in de lobby van de fabriek in Woking.

Video: Le Mans-winnende McLaren F1 GTR op Laguna Seca

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Pajero klokje rond

Klokje Rond – Deze Mitsubishi Pajero reed al 550.238 km

Indycar highlights

IndyCar 2018 – Bommarito 500 Highlights