in

Aston Martin V12 Vantage Roadster review

De Aston Martin V12 Vantage Coupe is een van de mooiste auto’s in zijn segment en sinds enkele maanden is er nu ook een roadster versie beschikbaar. Onder de motorkap vinden we de bekende 6.0 liter V12 motor met 517 pk en 570 Nm koppel. De hoogtoerige motor duwt de Vantage Roaster in 4.5 seconden naar de 100 kilometer per uur en stopt pas bij 304 km/h.

Natuurlijk is de Roadster technisch sterk gebaseerd op de V12 Vantage Coupé, maar er zijn meerdere verschillen afgezien van de dakconstructie. Zo bevat de Roadster een herontworpen achterklep, een lagere voorbumper voor een betere stroomlijn, de dempers zijn iets anders afgesteld en men heeft nieuwe veren gemonteerd. Aston Martin belooft dat door onder andere deze modificaties de Roadster net zo stijf is als de Coupe met vaste dakconstructie.

Dankzij de felrode softtop en het bordeauxrode interieur gecombineerd met het witte exterieur zorgt Aston Martin ervoor dat je de V12 Vantage Roadster niet snel over het hoofd ziet, als je hem uberhaupt al ziet. De Aston Martin V12 Vantage Roadster wordt naelijk in beperkte oplage gebouwd en de verkoopprijs zal tegen de 300.000 euro liggen. Gelukkig zijn er altijd nog video’s waarin we dit soort auto’s zien schitteren, zoals in onderstaande video van EVO TV.

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hot Wheels - World Record Corkscrew Jump

Hot Wheels – World Record Corkscrew Jump

Manhart MH3 V8 RS Biturbo Clubsport

Manhart MH3 V8 RS Biturbo Clubsport